zaterdag 15 november 2014

Eindelijk naar House of Orange in Watersong Resort

Vanochtend krachtig ontbeten en daarna richting ons huisje in Watersong Resort. Eerste stop, St. Augustine, de eerste Europese nederztting in Noord-Amerika.

St. Augustine is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Florida, en valt bestuurlijk gezien onder St. Johns County. De stad werd in 1565 gesticht door de Spaanse admiraal Pedro Menéndez de Avilés.
De omgeving van St.Augustine werd voor het eerst onderzocht in 1513 door de Spaanse ontdekkingsreiziger en gouverneur van Puerto Rico, Juan Ponce de Leon, die het gebied daarna claimde voor de Spaanse kroon. Voorafgaand aan de oprichting van St. Augustine in 1565, werden er verschillende eerdere pogingen gedaan om de Europese kolonisatie in wat nu Florida is voor elkaar te krijgen door zowel Spanje als Frankrijk, maar allen faalden. St. Augustine geldt als de oudste nog steeds bestaande Europese nederzetting in wat nu de Verenigde Staten is.









Toen door naar House of Orange, maar niet over de snelheden maar binnendoor over I-207 via Palatka naar I-19, door het Ocala National Forest, waar nog de zwarte beren thuis zijn. Wij moesten daarbij ook met een primitief veerpontje Little Lake George oversteken. Een pontje dat door een motorbootje voortgeduwd wordt.


Er kunnen maar twee auto's tegelijk op. 














Deze stoere kerels zijn vanochtend om 5 uur vertrokken uit New Smyrna Beach en fietsen nu door naar Tampa. Kijk maar eens op Google Maps. Het is dwars van Oost naar West.

Door naar Davenport. Nu zijn wij eindelijk in Watersong Resort, House of Orange. Twee weken helemaal genieten met een goed boek en zwemmen in de Pool.

Terugkijkend op de enerverende week van Washington DC naar Oralndo, Florida, kunnen wij alleen maar concluderen dat wij een geweldige ervaring rijker zijn. Wat een prachtig land en wat een heerlijke mensen.

Bedankt dat jullie onze belevenissen op deze blog gevolgd hebben en wellicht weer tot ziens op onze volgende trip.

Rosa & Boudewijn Maurits

2 opmerkingen:

  1. Wat een fantastische reisdag. Super mooie foto's weer.
    St Augustine hebben we vorige zomer samen met de Biegjes ook willen doen, maar helaas was Stefan toen die nacht niet lekker en hebben we later op de middag afgesproken op Daytona Beach. Nu lekker gaan geniet van jullie prachtige woning.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sant Augustine is zeker een bezoek waard. Die veerboot is ook een belevenis. Wij zijn nu weer helemaal thuis in House of Orange. Genieten met hoofdletter G.

    BeantwoordenVerwijderen